Odbojkaši Italije (©FIVB)
Odbojkaši Italije (©FIVB)

Italijani prvi put izgubili set na SP, ali idu u četvrtfinale

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.09.22. | 23:15

Evropski šampioni pobedili Kubu, pa sad čekaju boljeg iz duela Francuska - Japan

Italijani su u četvrtfinalu Svetskog prvenstva! Morali su evropski šampioni da se dobro oznoje, izgubili su čak i prvi set od početka takmičenja, ali su cilj ostvarili. Kubanci su prikazali dobru predstavu, bili su tokom većeg dela meča ravnopravan rival, pa je publika u Stožicama mogla da gleda zanimljiv okršaj. Italija je na kraju slavila 3:1 (25:21, 21:25, 26:24, 25:18), pa sad čeka boljeg iz duela Francuska - Japan (ponedeljak, 21 čas).

Simone Đaneli i drugari su opravdali očekivanja javnosti, mada nisu imali uopšte lak posao. Kuba je i u grupi pokazala da nijednom favoritu protiv nje neće biti jednostavno. To je potvrđeno i večeras. Tek u četvrtom setu može da se kaže da su Italijani mogli malo da popuste. Na vreme su taj period prelomili, pa u finišu meča nije bilo neizvesnosti ni drame.

Izabrane vesti

Kubance je u životu održavao Hesus Erera, novi igrač Peruđe. On je bio najbolji poenter u oba tima, ali mu značajno odmoglo to što je Kuba napravila ogroman broj grešaka - čak 44. Azurini su to umeli da kazne i iskoriste na najbolji mogući način. Iako su evropski šampioni bili lošiji u napadu i na servisu, služio ih je blok i manje su poklanjali poene rivalu.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je korektor Juri Romano sa 14 poena. Pratio ga je Danijele Lavija sa 11, dok je Alesandro Mikjeleto zabeležio devet. Kod Kubanaca najviše poena je postigao Hesus Erera - 23.

Italija sada čekaju boljeg iz duela koji je na programu za dva dana. Ogromni favoriti su Trikolori, pa se u četvrtfinalu očekuje veliki derbi između olimpijskih i evropskih šampiona.

OSMINA FINALA SVETSKOG PRVENSTVA ZA ODBOJKAŠE

3. septembar - Ljubljana

Slovenija - Nemačka 3:1

Italija - Kuba 3:1

4. septembar - Gljivice

17.30: SAD - Turska

21.00: Poljska - Tunis

5. septembar - Ljubljana

17.30: Holandija - Ukrajina

21.00: Francuska - Japan

6. septembar - Gljivice

17.30: Srbija - Argentina

21.00: Brazil - Iran

ČETVRTFINALE

7. i 8. septembar - Katovice

(A) Slovenija/Nemačka - Holandija/Ukrajina

(B) Poljska/Tunis - SAD/Turska

(C) Italija/Kuba - Francuska/Japan

(D) Srbija/Argentina - Brazil/Iran

POLUFINALE

10. septembar - Katovice

A - C, B - D


tagovi

Svetsko prvenstvo u odbojcisvetsko prvenstvo za odbojkaše 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara